Легендата на сръбската музика Лепа Брена е сред най-популярните чуждестранни изпълнители

...
Легендата на сръбската музика Лепа Брена е сред най-популярните чуждестранни изпълнители
Коментари Харесай

Лепа Брена ходила тайно при Ванга

Легендата на сръбската музика Лепа Брена е измежду най-популярните задгранични реализатори у нас. Десетилетия наред концертите й в страната ни минават с голям триумф, а българската аудитория знае огромна част от песните й наизуст. Родена е в град Тузла, Босна и Херцеговина, и малко на брой знаят същинското й име - Фахрета Яхич. От самото начало на музикалната си кариера през 80-те атрактивната певица се подвизава в родината си и по света с псевдонима Лепа Брена.. Изнесла е хиляди концерти в разнообразни страни, изпяла е десетки шлагери, а известността й в никакъв случай не понижава. В изявление за сръбската телевизия „ Пинк “ обичаната певица показа забавни обстоятелства към срещите си с българската пророчица Баба Ванга, написа Минаха години.

„ Имала съм през живота се срещи с два пророка и всичко, което са ми предсказали, се е сбъднало. Бях госпожица още на 14 години, това е по времето на някогашна Югославия, тогава на тази възраст доста не излизах сама от у дома. Макар че времето беше по-спокойно - вратата ни стоеше отворена по през целия ден, заключвахме чак в 22,00 часа вечерта. Една вечер у нас пристигна един доста остарял човек, който ни помоли за чаша вода. Дадох му и го поканих да седне. Попита ме чие дете съм и тогава и майка пристигна и се намеси в диалога. Той я погледна и я попита знае ли, че нейната щерка ще бъде доста известна и всички ще я познават. Каза още - доста е красива и докъдето ми виждат очите, доста по-далеко ще иде, колкото мога да си разперя ръцете неведнъж по-голям триумф ще има. Казах му „ добре, добре “, тъй като се чудех какви нелепости приказва. Никога не съм желала да съм красива, тъй като не може единствено от хубост да се живее, а тогава въобще не смятах, че ще бъда някой ден по-известна от Тито, както ми предсказа оня човек. Тогава не можех даже и да си помисля за сходно нещо. Човекът сподели още, че е болен от диабет и е към края на дните си, помоли ме да отида и свещ да му запаля. Наистина никой от нас не знае какво му готви ориста и какво тъкмо ще се случи с него. Този човек не съм го не запомнила и до ден сегашен, когато вляза в черква, постоянно му запалвам свещ “ - споделя певицата.

Другият оракул, с който се е срещала по време на концертите в България, е пророчицата Баба Ванга.

„ При едно от гостуванията ми преспах в някогашната резиденция на Тодор Живков в София, там ме бяха настанили. Тогава в резиденцията имаше огромна поляна, откъдето ме взе хеликоптер, с цел да ме закара на стадиона в центьра на града. После с хеликоптера ме върнаха назад. Попитаха ме желая ли да посетя Баба Ванга. Понякога обаче човек се плаши дали това, което ще чуе като предсказване, ще бъде хубаво или не. Казаха ми, че би трябвало да дремя на бучка захар и същата тази захар да я занеса на Ванга. “

Певицата споделя, че поставила бучката захар под възглавницата, само че цяла нощ не могла да мигне, чудела се какво ще стане на другия ден и какви пророчества ще чуе. В последна сметка отишла, а извън имало големи опашки от хора, пристигнали от под дърво и камък. „ Повечето бяха с някаква тежка тъга на сърцето. Чудех се по какъв начин да се маскирам, с цел да не ме познае някой. Никога не съм си разрешавала да отида където и да е и да прередя хората. Тогава Ванга беше под отбрана на страната и беше основана организация за визитите при нея - преди да влезеш, би трябвало да платиш. Но аз й бях купила подарък и желаех да й го дам персонално. Влязох, а тя ми споделя: „ Ти ли си Лепа Брена “. Казвам: „ Аз съм “! Ванга продължи: „ Преди пет години съм предсказала и е записано, че ти ще се появиш и ще слезеш от небето, ще си с руса коса и народът ще те одобри като своя! “ Това беше доста прочувствен миг за мен. “

Пророчицата й споделила още, че ще се ожени за човек, който носи бял екип. Чудела се лекар ли ще, готвач или месар, само че в последна сметка се оказва тенисист. Предсказва й още, че ще направи една огромна къща, в която ще се събират доста хора, които ще свирят и пеят, години наред ще работи с тези хора и те ще стават от ден на ден и повече.

„ Тогава нямах визия защо приказва, само че през днешния ден знам сигурно - това е моята огромна музикална компания „ Гранд “, която сътворих и съществува към този момент толкоз години. Предсказа ми, че ще имам деца единствено момчета - това също се сбъдна. Каза ми догодина през септември като дойда при нея, само че аз я прекъснах, като й обясних, че считам идната година да не вървя на никое място, тъй като нуждая се от отмора. Но баба Ванга почна да се смее и да ме тупа по ръката с думите - „ Ти ще идваш в България следващата година през септември и тогав право при мен ела. Докато си жива, ще си Лепа Брена и ще пееш, и ще знаеш че това е твоята орис и карма! “ - споделя още огромната звезда на балканската музика.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР